







Agenda

Moderator: Ms. Tingting Chen, Project Coordinator, Fostering and Advancing Sustainable Business and Responsible Industrial Practices in the Clothing Industry in Asia (FABRIC), GIZ

Day/time	Session	Speakers/institutions	Remarks
	MORNING		
09:00 am - 09:10 am	Welcome and opening	Ms. Alexandra Behns	10 mins
		Coordinator Regional Cooperation, FABRIC, GIZ	
	Session 1: Global chemical management challenges and megatrends and their implications for textile, garment and footwear supply chains in regions and China		
09:10 am – 09:25 am	Global challenges and megatrends in chemical management (related to SAICM) and reflections on supply chains in the regions	Mr. Liu Jianguo	15 mins
		Ph.D, Associate professor, School of Environmental Science and Engineering, Peking University	
09:25 am - 09:40 am	Latest progress of chemical environmental management policies in China	Ms. Li Cangmin	15 mins
	management ponetes in ennia	Senior Engineer, Solid Waste and Chemicals Management Center (SCC), Ministry of Ecology and Environment	
09:40 am – 09:55 am	The influence of chemical management and environmental protection policies on the textile enterprises in China	Mr. Hu Kehua	15 mins
		Deputy Director, Office for Social Responsibility, China National Textile & Apparel Council (CNTAC)	
09:55 am – 10:40 am	Main topic: Chemical management system set-up	Mr. Ray Niu	45 mins
		Senior Technical Manager, TÜV Rheinland	

Tea Break (15 mins)











	Session 2: Chemical management related requirements from Brands and good practices		
10:55 am – 11:10 am	The due diligence approach and the importance of cooperation between brands, producers and suppliers	Ms. Rahel Lemke Environmental Management (Water, Chemicals, Climate), German Partnership for Sustainable Textiles	15 mins
11:10 am – 11:25 am	Environmental and chemical management requirements and initiatives in the Fashion Industry	Mr. Carl Chan Sustainability Manager, Zalando SE	15mins
11:25 am – 11:40 am	Good Practice of Chinese suppliers in the global supply chain to address chemical management issues	Mr. Willy Wei Owner, Quanzhou Kingway Footwear Co., Ltd	15 mins
11:40 am – 11:55 am	General understanding on ZDHC - State of the art requirements and guidelines: Supporting instruments and tool for manufacturers	Ms. Lydia Lin East Asia Director, Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC)	15mins
11:55 am – 12:10 pm	Interactive training approach for Chemical Management (New E-Learning training by GIZ)	Mr. Gundolf Klaehn Head of Environment, GIZ Textile Cluster Dhaka, Bangladesh	15mins
12:10 pm – 12:15 pm	Short summary of morning session and introduce the afternoon sessions	Moderator	5 mins
	10.15 10.00 mm Deutlat Laurah		

12.15–13.30 pm Buffet Lunch











AFTERNOON

	Session 3: Practical tools and solutions to address chemical management challenges (with topic related parallel sessions)		
13:30 pm – 14:45 pm	Breakout Topic 1: VOCs assessment and control	Ms. Angela Feng Project Manager, TÜV Rheinland	1.15hr
	(In parallel)	Mr. Steven Han	1.15hr
	Breakout Topic 2: Wastewater management (Testing) and hazardous chemicals substitution	Technical Manager, Analytical, Bureau Veritas (BV)	
	Tea Break (15 mins)		
15:00 pm –	Breakout Topic 3: Risk Management	Ms. Betty Yang	1.15hr
16:15 pm		Industrial Consultant	
	(In parallel)	Dr. Yan Guo	1.15hr
	Breakout Topic 4: Chemical Procurement and Inventory	Lead Consultant, Sustainable Textile Solutions (STS)	
		Ms. Ann Lu	
		China Director, GoBlu (BHive)	
16:15 pm – 16:30 pm	Communication and exchange between the dyeing chemical enterprises and the supply chain	Ms. Song Yu	15mins
10.50 pm		Marketing Director, Dye Division, Zhejiang Longsheng Group	
	Session 4: Panel discussion and Conclusion		
16:40 pm – 17:25 pm	Panel discussion:	Ms. Alexandra Behns	45mins
	To capture views and ways forward from regulatory, chemical suppliers, textile and/ or footwear manufacturers as well as brands perspectives	Coordinator Regional Cooperation, FABRIC, GIZ	
17:30 pm –	Physical and Virtual Plenary Closing	GIZ	